Sutkom

SUTKOM

Milli Eğitim Bakanlığımız ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Ofisi’nin teknik ve finansal desteğiyle yürütülen “Su, Sanitasyon ve Hijyen Eğitimi” (SUTEM) Projesi kapsamında 15-20 Şubat 2016 tarihleri arasında Ankara Anadolu Downtown Oteli’nde yapılan Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) için “Temiz Ortam, Eksiksiz Eğitim, Yatılı Okullarda Gelişken Hijyen Uygulamaları” konusunda “Eğiticilerin Eğitimi” seminerine okulumuz müdürü Sedayi ALTUN ile Rehber Öğretmen Gökçe İLHAN katılmışlardır.

Seminer dönüşü okulumuzda Su, Temizlik ve Sanitasyon (SUTKOM) komisyonu oluşturulmuştur. Komisyon okul müdürü başkanlığında; iki müdür yardımcısı, Rehber Öğretmen, iki branş öğretmeni, hemşire ve iki öğrenciden kuruldu.

SUTKOM ekibi oluşturulduktan sonra bir araya gelerek çalışma takvimi hazırladı.

Buna göre yıl sonuna kadar (17 Haziran 2016) yapılacak iş ve işlemler şu şekilde belirlendi.

1-      Öğretmenlere seminer.

2-      Öğrencilere seminerler.

a-      Kişisel Hijyen

b-      Su ve Besin Hijyeni

c-      Çevre Hijyeni

d-     Bedenim ve Sağlığım

3-      Ailelere Seminer

4-      Erkek ve Kız Öğrenci Yurtlarında “En Temiz Oda” Yarışması (iki haftada bir)

5-      Erkek ve Kız Öğrenci Yurtlarının Lavabolarının yeniden dizayn edilmesi

6-      SUTEM ile ilgili etkinlikler yapılması

7-      Temizlik konusu ile ilgili resim, şiir, kompozisyon ve tiyatro yarışmalarının yapılması

8-      Bu yarışmaya katılanlara temizlik sepeti hediye edilmesi

9-      Okula ve Yurtlara SUTKOM ile ilgili afişlerin asılması.

10-  Yapılan Çalışmaların Değerlendirilmesi