ORDU / AKKUŞ - İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu

İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu

Çaldere Mah. Cüceyüzü Mevki Akkuş/Ordu
Vizyon
Amacımız; geçmişten geleceğe köprü kurarak ve geleceği bu günden yaşayarak değişim, gelişim ve yeniliklere açık, teknolojiyi yakından takip ederek, çevre şartları ve veli beklentileri göz önünde bulundurularak, öğrencileri bilimsel düşünme ve proje geliştirme felsefesi kazandırılarak, iyi bir üst okula hazırlamak ve evrensel değerler doğrultusunda eğlenceli eğitim öğretim ortamında bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Türk Milli Eğitimi Temel Kanununda ifade edilen; Türk Milli Eğitiminin genel amaçları, Temel İlkeleri ve Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda, bireyler yetiştirmek görevimizdir. İMKB YİBO´ nu yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, mezunlarımız ve velilerimizin güç birliği ile 4 yıl içinde; Ortaöğretim giriş sınavlarında yüksek puanlı okullara çok sayıda öğrenci veren, Eğitim ve bina kalitesi ile önce ilimizde ve daha sonra bütün Karadeniz Bölgesi´nde kendisini ispatlayan, Sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, Avrupa Birliği normlarına eşdeğer eğitim veren en güçlü eğitim kurumu yapmaktır.
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
08:30 - 15-00